TRX és funkcionális edzés

Mi az a TRX?

A TRX egy különleges edzésmódszer, amihez nem kellenek bonyolult gépek vagy nagy hely. Csupán egy kötélre és némi leleményességre van szükség, így bárhol és bármikor karbantartható vele a testedet. A saját testsúlyod, valamint a gravitációs erő kihasználásával nincs szükség súlyokra sem. Csak a fantáziád szab határokat a gyakorlatok végzése során, amelyekkel növelheted az állóképességedet és az erődet. A TRX mindenben a segítségedre lesz.

Nincsenek benne a tradicionális stílusokra jellemző, szigorúan kötött mozgásformák és formagyakorlatok. A tanulónak nem egy hierarchikus rendszerben kell egyre magasabb fokozatot elérni, hanem egy gondolkodásra serkentő fizikai és mentális tréningen vesz részt, ahol ő van a középpontban, ahol minden róla szól.

Hogyan jött létre az edzésmódszer?

Az amerikai tengerészgyalogosoknak köszönhető a megjelenése. Azzal a céllal jött létre, hogy minden helyzetben és a leglehetetlenebb körülmények között – akár egy tengeralattjáróban is – ki lehessen hozni a maximumot egy edzésből. Bár neked biztosan nem kell majd ilyen extrém helyen edzened, mégis kihasználhatod ennek a különleges és hatékony edzésmódszernek minden előnyét.
A TRX-szel erő-állóképességet fejlesztünk, az edzések alapvetően erőfejlesztő jellegűek, de mivel a testünket folyamatosan mozgatjuk közben, ezért az állóképességünk is fejlődik. Ez azért fontos, mert van élet a zsírégető zónán kívül is, sőt… Ma már nyilvánvaló, hogy az ellenállásos edzés sokkal hatékonyabb alakformáló, mint az alacsony intenzitású cardio edzés. Ellenállás lehet a saját súlyunk (guggolás, fekvőtámasz, kitörés akár TRX-szel) vagy kézisúlyzó, gumikötél, rúd. Nagyon fontos, hogy aki fogyni akar, az sem mondhat le az izomépítésről (és itt legkevésbé sem a testépítő edzésekre és izomzatra kell gondolni).

Mi az a funkcionális edzés?

A funkcionális edzés olyan edzés, amely során nem csak egy izmot vagy izomcsoportot mozgatunk meg. Ez az egyik olyan fő jellemző, amiben különbözik a klasszikus konditermes edzéstől. Itt ugyanis egy-egy mozdulatsor több izomcsoportot érint, nincs külön csak lábra vagy karizomra koncentráló edzés.

Azonban nem csak ebben különbözik a klasszikus konditermi súlyzózástól és társaitól. Itt ugyanis a mozdulatok egyrészt életszerűbben vannak kialakítva, egymásra építve. Ahogy például egy-egy sport során viselkednél éles helyzetben. Innen jön a neve is, hiszen más a funkcionalitás egy focistának, aki a dinamikáját erősítené például egy mozdulatsorral, és más a bokszolónak vagy épp a futónak. A funkcionalitás arra a funkcióra utal, amely a te mozgásbeli célod.
Persze ezzel a definícióval kicsit sarkítottuk, behatároltuk a funkcionális edzést, a valóságban sokan csak azért választják ezt a mozgást, mert meglátták ezeknek az életszerű mozdulatsorokra épülő edzéstípusnak a hatékonyságát és szépségét, nem pedig konkrét funkcionalitás miatt.

Például a szakemberek azt mondják, hogy a több eltérő dinamikájú mozgásból felépített mozdulatsorok úgy hatnak az izmokra és az anyagcserére, hogy a funkcionális edzések során, illetve az edzés után bekövetkező folyamatok hatására sokkal, de sokkal hatékonyabban fogyunk.

Gyakori kérdések

Miért válassz minket?

Csatlakozz hozzánk, a Budafok Wolf Teamhez, ahol nem csak egy csapat, hanem egy összetartó közösség vagyunk! Garantáljuk a jó hangulatot és a pozitív csapatszellemet minden edzésen. Nálunk nem csak tested edzed, de lelked is feltöltődik a jó társaság és a motiváló légkör által. Egyedülálló kikapcsolódás és eredményes edzések várnak rád. Válaszd a Budafok Wolf Teamet, és légy részese egy olyan csapatnak, ahol a fejlődés és a jókedv garantált!

Nekem való?

Ha keresed az edzés világában a kihívást, az eredményt és az egyediséget, akkor a TRX és a Funkcionális edzés neked való! Legyen szó kezdő vagy haladó szintű sportolóról, ez a dinamikus kombináció segít fejleszteni erődet, állóképességedet és rugalmasságodat. Legyél te is részese a lendületes edzéstrendnek, és tapasztalt meg, hogy hogyan változik tested és növekszik teljesítőképességed. Vállald fel a kihívást, és lépj a következő szintre a TRX és a Funkcionális edzés segítségével!

Kiknek ajánlott a TRX és a funkcionális edzés?

A TRX és a Funkcionális edzés mindenkit megszólít, aki változatosságra és eredményességre vágyik az edzéseiben. Azoknak ideális, akik szeretnék fejleszteni erőnlétüket, rugalmasságukat és stabilizációjukat Legyen szó kezdőkről vagy a TRX és a Funkcionális edzés tökéletes haladja mindenki számára teremt a hatékony és izgalmas edzésélményre. Hajtsd végre személyre szabott gyakorlatokat, és tapasztalt meg, ahogy tested változik és erősödik!

Miben segít a TRX és a funkcionális edzés?

A TRX és a Funkcionális edzés ötvözése a testmozgás új dimenzióját nyitja meg. Fejleszd erődet és stabilitásodat egyedülálló, testreszabható gyakorlatokkal. Tapasztald meg a hatékony izomerősítést és a rugalmasság növekedését egy olyan edzéssel, ami nemcsak eredményes, de izgalmas is! Legyél te is részese a forradalmi edzéstrendnek, és érezd meg a változást minden mozdulatban.